Let op! In de maanden juli en augustus zijn wij gesloten op de maandag en de vrijdagavond. 


Infrarood verwarming

Op zoek naar een andere manier om je huis of bedrijfspand te verwarmen? Wij hebben de oplossing: infraroodverwarming. Onze kwalitatieve infraroodproducten stralen warmte uit vergelijkbaar met zonnestralen. Deze comfortabele verwarmingsmethode is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook vriendelijk voor je portemonnee. Infraroodverwarming is geschikt voor elke ruimte.

Hoe werkt infrarood warmte?

Infrarood versus Convectie
Om de principes van infraroodwarmte te begrijpen, moeten we starten met traditionele convectieverwarming. De meeste huizen in Nederland worden verwarmd door middel van convectieverwarming, afkomstig van wandradiatoren, vloerverwarming of gaskachels. Deze bronnen richten zich voornamelijk op het verwarmen van de circulerende lucht, die weliswaar snel opwarmt maar ook even snel weer afkoelt.

Zonnewarmte-ervaring
Infraroodverwarming daarentegen verwarmt niet de lucht, maar juist de massa en de objecten, wat resulteert in een evenwichtig warm gevoel. Vergelijk het met zonnewarmte. De zon, onze grootste natuurlijke infraroodverwarming, maakt het mogelijk om op een strakblauwe dag comfortabel in het zonnetje te zitten terwijl het buiten vriest. Dit is te danken aan de overvloedige infraroodstraling die de zon uitstraalt. Onze infraroodpanelen werken op een vergelijkbare manier: de objecten in de ruimte absorberen de warmte en geven deze geleidelijk weer af. Dankzij een instelbare constante temperatuur, per ruimte of zelfs per zit- of werkplek, voelt de ruimte bovendien sneller warm aan.

Geen licht
In tegenstelling tot wat veel mensen denken, produceert infraroodverwarming geen licht, inclusief geen rood of amberkleurig licht.

 

Waarom kiezen voor infraroodverwarming?

Afscheid nemen van aardgas is tegenwoordig een veelbesproken onderwerp, vooral nu de energieprijzen de pan uit rijzen. Heb jij ook vragen of zorgen hierover, zoals "Hoe kan ik afstappen van het gas?" of "Wat is duurzame warmte?" en "Wat is geschikt voor mijn huis?". Maak je geen zorgen; dit zijn cruciale vragen waar wij duidelijke antwoorden op hebben.

 

Hoofdverwarming, bijverwarming of spotverwarming?

Het is allemaal mogelijk met infraroodverwarming

Hoofdverwarming
Wanneer je besluit om je huidige verwarmingssysteem niet langer te gebruiken, bijvoorbeeld vanwege de keuze om geen gas meer te gebruiken of omdat je CV-ketel aan vervanging toe is, biedt een hoogwaardig infraroodverwarmingssysteem een uitstekende oplossing. Voor een aangename warmte-ervaring is het cruciaal dat de ruimtes gelijkmatig en volledig worden verwarmd. De juiste positionering van de panelen en een evenwichtige verdeling van het vermogen per kubieke meter zijn van essentieel belang. Hierdoor wordt de warmtestraling gericht op de massa, zoals de vloer en meubels, die de warmte absorberen en geleidelijk aan de omgeving afgeven. Hoogwaardige infraroodproducten onderscheiden zich door een hoge stralingsefficiëntie, wat resulteert in een groter bereik.

Bijverwarming
Als je besluit om de thermostaat van je CV-systeem structureel lager te zetten of als je warmtepomp het tijdens koude periodes net niet redt, dan vormt het gebruik van infraroodproducten een uitstekende aanvulling op je verwarmingssysteem. Dankzij thermostaten kun je eenvoudig meerdere zones instellen en de bijverwarming per ruimte regelen. Ook hierbij is de juiste positionering van de panelen en een evenredige verdeling van het vermogen per kubieke meter essentieel.

Spotverwarming
Als je op specifieke plekken in huis extra warmte wenst, bieden specifieke infraroodproducten de oplossing. Plekken waar spotverwarming vaak wordt toegepast, zijn onder andere de zithoek, eethoek, badkamer en studeer- of werkkamer. Voor veelgebruikte plaatsen in huis, zoals de zithoek en badkamer, is een permanente oplossing aan te raden. Met behulp van mobiele panelen of producten kun je de warmte eenvoudig verplaatsen tussen verschillende ruimtes, afhankelijk van je behoeften.
 

Op vrijdag 19 januari openen wij een Wellheat shop. Kom langs, we zien je graag!